lørdag den 21. juni 2014

Fra avlstyr til middagsbord.

Jeg har lige været med til at pakke et sted mellem 115 - 125 kg. kød fra en god "gammel" avlstyr.
Tyren Bjarne blev ca. 8 år gammel. Jeg havde desværre glemt både kamera og telefon, den dag jeg var krydderbolle- og ledholder, på hans sidste engdag.


Så her et et foto af Bobby, der stadig går og passer sit lille harem.


Bjarne har hele sit liv gået på diverse græsskråninger, haft næsten alle de køer, han har kunnet drømme om - og hans død var værdig.

Jeg fodrede ham med krydderboller, og han gik så stærkt hen til kreaturvognen, at jeg næsten måtte løbe.

På slagteriet fik han vand og en tot hø, og næste morgen var det så overstået. Ingen stress, jeg fik både et lille stykke højreb i aften og en hakkebøf til morgen - og tro mig, det kan smages.

At det så også er første gang, jeg har fået en bøf der ikke krymper under stegning det er så noget helt andet.

Og hvor vil jeg så hen med det?

Jo det har fået mig til at fundere over, om jeg i virkligheden ikke mishandler mig selv, en lille smule, når jeg accepterer at det jeg putter i munden er af en ringere kvalitet?

Jeg har det som de fleste andre at jeg er nødt til at kigge på prisen - men forleden hørte jeg i radioen at Netto kunne sælge økologiske kyllinger lige så billigt som de traditionelle, hvis bare vi ville starte med at købe de dyre økologiske kyllinger allerede nu!!!!


For så er/var vi mange nok til at Netto kan købe stort og billigt ind!!! - Hvad kommer først hønen eller ægget?

Jeg ved så også godt at økologi ikke er ensbetydende med at dyrene har haft det godt - men jeg bilder mig alligevel ind at dyrevelfærd også spiller ind.

Nu hvor jeg er lejlighedsvis ko-passer.

(Dvs. checker om de har strøm i hegnet, vand i truget og kommer med brød indimellem, samt klapper dem) -

så kan jeg godt se fidusen i at spare lidt for at få råd til det kød der er blevet behandlet godt.

Her er et foto af Jens den seneste kalv, også han bliver engang til nogle fine bøffer.

Hav en forrygende weekend derude i verden, jeg håber I alle får noget godt at spise. Britta/Tusmelda






Ingen kommentarer: